Ontstaan

De Staphorster Kleindierteelt Vereniging is ontstaan op 17 februari 1989. Op dit moment bestaat de vereniging uit 58 leden.

Voor iedereen die zich aansluit bij SKV is het lidmaatschap het eerste jaar gratis. Ook wordt er bemiddeld bij het verkrijgen van een mooi diertje. Wanneer dat op prijs gesteld wordt, krijgen nieuwe leden ook begeleiding van een ouder lid. SKV is een mooie familie en wil een warm nest zijn, ook voor nieuwe leden.

Open dag

In 2019 bestond de SKV 30 jaar. Om dit te vieren heeft er een Open Dag plaatsgevonden bij de Welkoop in Staphorst. Tijdens deze Open Dag heeft de SKV de liefhebberij voor het fokken van kleindieren gedeeld met de bezoekers. Er werd reclame gemaakt voor deze mooie hobby en fokkers vertelden enthousiast hoe prachtig het is om konijnen, kippen, cavia’s of sierduiven te fokken.

‘Ook in de gemeente Staphorst hebben veel inwoners een aantal kippen, een konijn, cavia of een paar sierduiven. Een mooie hobby waar veel plezier aan wordt beleefd. Niet alleen door volwassenen, maar ook de kinderen hebben hier lol in’, zegt Gerard Schenkel van SKV. ‘Het geeft hen naast plezier ook rust, soms troost en een stukje verantwoordelijkheid. Het knuffelen van een dier is telkens weer een geweldige bezigheid.’

De open dag was zo’n daverend succes dat deze een jaarlijks vervolg zal krijgen.