Op deze pagina staan de nieuwsberichten vanuit de vereniging.

SKV viert jubileum   Maart 2024

 

De Staphorster KleindierVereniging (SKV) vierde afgelopen week het jubileum van Klaas Dozeman, maar liefst 50 jaar is hij lid van de Landelijke Bond, Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN). Klaas is daarmee het 1e lid van SKV die 50 jaar lid is van de KLN. Een bijzonder hoogtepunt en dus alle reden om hem in het zonnetje te zetten. De voorzitter van de KLN, Jan Dirk Nijkamp, kwam speciaal naar Staphorst om Klaas te huldigen. Hij overhandigde hem de gouden speld en kreeg een fraaie oorkonde aangeboden.

Sinds 1974 is Klaas Dozeman fanatiek fokker van konijnen en kippen. Momenteel fokt hij nog volop met zijn Tan-konijnen en Drentse krielkippen. En niet onverdienstelijk; afgelopen januari haalde een Tan-konijn het predicaat F (Fraai) op de landelijke show Dierenparade Noordshow in Hardenberg.

Binnen de SKV is Klaas een actief man en fanatieke fokker. Een vaste inzender tijdens de jongdierkeuring in september en een vaste hulp tijdens de show in november. De show zal dit jaar plaatsvinden in de Sporthal op 8 en 9 november. Ook hier zal een jubileum gevierd worden. De SKV bestaat dit seizoen namelijk 35 jaar.

Nieuwsberichten tentoonstelling SKV 2022:

Persbericht december 2020:

Het jaar 2020 is afgesloten zonder een echte clubshow. Ook dit keer heeft de redactie van de krant een vermelding geplaatst. (zie foto’s), Wel hebben we een ééndaagse keuring voor hoenders en sierduiven gehouden. Helaas moest ook de ééndaagse keuring voor konijnen vanwege CORONA maatregelen afgelast worden. MAAR op naar 2021. Er zijn al clubleden, die jongen hebben voor de tentoonstellingen van volgend jaar.

 

 

Persbericht oktober 2020:

Elk jaar wordt onze show in het eerste weekend van november. Al meer dan 30 jaar in de sporthal aan de Hoogeweg. Centraal in het dorp. Op vrijdagavond en zaterdag is er dan een prachtige bijeenkomst waarbij belangstellenden, liefhebbers en fokkers van kleindieren elkaar treffen. Leerzaam met veel vertier en gezelligheid. Dit jaar gaat de tentoonstelling op 6 en 7 november echter niet door. Dat is een grote teleurstelling voor alle kinderen uit de gemeente Staphorst en zeker ook voor de liefhebbers van kippen, konijnen, cavia’s en sierduiven. 

Binnen de richtlijnen en door de maatregelen van het Rijk vanwege het coronavirus, is het niet mogelijk om een kleindierententoonstelling te houden. Enorm spijtig, maar de gezondheid van een ieder gaat voor.  

Het bestuur van SKV hoopt dat er komend jaar in goede gezondheid weer een mooie tentoonstelling georganiseerd kan worden voor de Staphorster gemeenschap.